Tandlægerne Kulturtorvet - Tandlæge i Skanderborg
Har du manglende tænder, kan tandproteser være en fremragende løsning, som både pynter kosmetisk og sikrer bedre livskvalitet.
En protese kan modsat f.eks. tandkroner- og broer tages ud.

Tandproteser

Det er de færreste, som bevarer alle deres tænder igennem hele livet. Har du mistet en eller flere tænder, kan en tandprotese være en god løsning.

Protesen anvendes sammen med dine tænder eller i stedet for dårlige tænder, som tandlægen kan være nødt til at fjerne.

Der findes flere former for proteser. Det kan f.eks. være en ’smileprotese’, som du anvender midlertidigt under et behandlingsforløb, men de mest almindelige kaldes helproteser eller delproteser.

Husk at uanset hvilken løsning, der anbefales til dig, fremstiller vi protesen, så den udmærker sig på både komfort og udseende.

tandprotese Skanderborg

Helproteser (aftagelige)

Før i tiden kaldte man en helprotese for et gebis. Løsningen erstatter manglende tænder og ser meget naturlig ud.

 Det gør den i kraft af, at den udføres med lyserødt akryl-materiale, som imiterer tandkød, samt brug af porcelænstænder. 

Protesen tilpasses hernæst, så den sidder godt i munden og ser naturlig ud.

Faktisk kan protesen udformes med f.eks. en smule skævhed, guldindlæg m.m., så den ligner ens tidligere tænder utroligt godt.

Det camouflerer løsningen på en naturlig måde, da man ikke får helt kridhvide og snorlige tænder.

En helprotese tilpasses nøje til dine gummer (og til ganen i toppen), hvilket er årsagen til, at den sidder godt fast i munden og ikke falder let ud.

 

Delproteser (aftagelige)

Modsat helprotesen erstatter en delprotese blot en del af de manglende tænder. Protesen bygges på et metalskelet med porcelænstænder, der ser ud som dine øvrige tænder, så resultatet er yderst naturtro. Der anvendes ligeledes akryl, der ser ud som tandkødet.  

Selve løsningen placeres på de tilbageværende tænder via bøjler i ståltråd eller som støbt stel, der placeres på tænderne. 

Hvis protesen sidder for løst?

I tilfælde hvor tandprotesen sidder for løst, er det muligt et få en fast protese. En fast tandprotese er fastgjort via et kliklåse-system, der holder den sikkert på plads.

Har du flere sunde tandrødder kan låsen i nogle tilfælde fæstnes til disse, og hvis ikke anvendes der implantater – altså kunstige tandrødder. De naturlige tandrødder eller implantater udstyres herefter med kliklåse, som bærer protesen.

Kontakt os og hør mere

Ønsker du nærmere information om tandproteser, er du velkommen til af kontakte vores tandlægeklinik i Skanderborg for vejledning.
Kontakt os på telefonnummer 86 51 10 99 eller send os en besked via kontaktformularen her på hjemmesiden for spørgsmål eller tidsbestilling.

Individuel fremstilling

Hos Tandlægerne Kulturtorvet har vi et tæt samarbejde med nogle af de bedste tandteknikere, som fremstiller din helt egen protese.

Når vi får fremstillet din tandprotese, gør vi det naturligvis med aftryk efter din mund. Det gør vi, fordi protesen derved passer præcis til gummer og gane – hvilket gør at den sidder bedre fast og føles mere behagelig.

Vores faste samarbejdspartnere inden for protesefremstilling er naturligvis meget omhyggelige i forhold til at udforme den bedste løsning til dig. Derfor er kvaliteten i top, mens udseendet er lige så naturligt, som var det dine egne tænder.

Bemærk! Selvom en protese er en holdbar løsning, kan knogleunderlaget i munden svinde ind med tiden, hvilket betyder, at protesen skal tilpasses. Alt dette vejleder vi naturligvis om i klinikken, ligesom vi giver gode råd til generel rensning og rengøring af proteser og tænder.

Ved at benytte denne hjemmeside accepterer du samtidig vores brug af cookies