Tandlægerne Kulturtorvet - Tandlæge i Skanderborg
Fyldninger af tænderne er en helt normal procedure ved f.eks. huller eller knækkede tænder, hvor fyldningen erstatter den manglende del af tanden.
Vi udfører funktionelle og æstetisk pæne plastfyldninger i høj kvalitet.

Tandfyldninger

Før i tiden var fyldninger kendetegnet af sølvplomber i tænderne, fordi man anvendte amalgam (sølvfyldninger).

Siden har Sundhedsstyrelsen pr. 1. oktober 2008 pålagt danske tandlæger, at sølvamalgam kun anvendes på specielle indikationer.

Når du får en tandfyldning i dag, bruger vi i stedet plastfyldninger i en høj kvalitet, hvilket sikrer den rette funktionalitet og samtidig er en langt flottere visuel løsning.

Kontakt os endelig ved spørgsmål eller for information om bedste individuelle løsning.

tandfyldning i Skanderborg

Kontakt os og hør mere

Har du spørgsmål til fyldninger, erstatning af sølvplomber eller andet?
Kontakt os på telefonnummer 86 51 10 99 eller send os en besked via kontaktformularen for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Plastfyldninger giver flere fordele

Hos Tandlægerne Kulturtorvet i Skanderborg udfører vi tandfyldninger med stærkt plastmateriale.

Rent teknisk er det sværere for tandlægen at arbejde med plastikfyldninger, fordi materialet er mere teknikfølsomt end førnævnte sølvamalgam. Vi behersker dog teknikken fuldt ud, og fokuserer udelukkende på de mange fordele ved en moderne plastik-tandfyldning.

Materialet har flere fordele, da plasten limer sig til tanden. Det betyder, at vi som tandlæger kun er nødsaget til at fjerne den syge masse i tanden, hvilket efterlader mere tandsubstans og er med til at sikre bedre holdbarhed. Desuden modvirker plastens stærke limende effekt dannelsen af revner i tanden. Tanden bindes ganske enkelt bedre sammen, og kan bevare den næsten fulde brudstyrke sammenlignet med den oprindelige tand.

Ser man æstetisk på tandfyldninger med plastik kontra sølvplomber, er der en verden til forskel. Hvor det er let at spotte sølvamalgam med det blotte øje, er det straks meget sværere – næsten umuligt – at genkende en plastikfyldning. Det skyldes at plasten er tandfarvet og tilmed fås i mange forskellige nuancer, hvilket sikrer et mere naturligt resultat.

Plasten er derudover mere formbar, hvilket gør det muligt at sikre en naturlig følelse i munden og tilpasse til dit bid.

Se de aktuelle priser for tandfyldninger i vores tandklinik i Skanderborg.

Vi kan erstatte de gamle sølvplomber

I dag vælger mange at få udskiftet deres gamle sølvplomber. Det kan blandt andet skyldes:

  • Den øgede risiko for revner i tænderne
  • Ønsket om en kosmetisk pænere løsning
  • Knækket tand / fyldning eller caries under sølvfyldning

Ovenstående er typisk årsagerne til, at flere og flere patienter ønsker at få fjernet de gammeldags sølvplomber og erstattet dem med en tidssvarende løsning.

Har du selv sølvfyldninger kan der dog være flere årsager. Vidste du f.eks. at sølvamalgam reagerer på varme og kulde? Det betyder, materialet trækker sig sammen og udvider sig i takt med skiftende temperaturer i munden.

Det giver desværre øget risiko for revner og knækkede tænder.

Gør det ondt at få lavet fyldninger?

Efter at have fået foretaget en tandfyldning er det ganske normalt at opleve mindre smerter og ømhed.

Du kan også være mere følsom for kulde efter fyldningen, men typisk er alle gener væk i løbet af et par uger.

Størrelsen på fyldningen spiller naturligvis en rolle i den forbindelse, da de kan variere fra små fyldninger til større genskabelser i tandsættet.

Ved at benytte denne hjemmeside accepterer du samtidig vores brug af cookies