Tandlægerne Kulturtorvet - Tandlæge i Skanderborg
Har du mistet en eller flere tænder? Så kan en tandbro være løsningen. Broen fæstnes på hver side af den manglende tand og består af sammenhængende tandkroner.
Resultat er et flot og naturligt udseende samt bevaring af tyggefunktionen.

Tandbroer

En tandbro sikrer dig et naturligt smil og lang holdbarhed, fordi løsningen er stærk og udnytter de tilbageværende tænder som bærende bropiller for den tabte tand.

Netop derfra stammer navnet ’tandbro’, da der mellem bropillerne vil ’svæve’ tænder, som lukker mellemrummet.

Broen kan både erstatte én eller flere manglende tænder, da tænderne som bærer tandbroen også forstærkes.

Moderne teknik sikrer et yderst naturtro resultat, der matcher det nuværende tandsæt i dimensioner og nuancer. 

tandbro

Kontakt os og hør mere

Kontakt venligst vores tandlægeklinik i Skanderborg og hør mere om tandbroer og/eller implantater.
Ring på telefonnummer 86 51 10 99 eller send os en besked via kontaktformularen her på hjemmesiden.

Hvad er en tandbro?

Tandbroen er en erstatning for én eller flere mistede tænder.

Da de tilbageværende tænder (eller en implantatunderstøttet bro) anvendes til behandlingen, bliver der dog ikke indopereret elementer i kæben.

Din tandbro limes i stedet fast som en permanent løsning. Netop den fremgang sikrer et naturlig flot resultat, hvor du hurtigt opnår følelsen af, at det er dine egne tænder.

F.eks. vil tyggeoplevelsen være helt naturligt, da trykket fordeler sig mellem tænderne. Der er derfor også meget sjældent komplikationer forbundet med proceduren, om end man kan opleve at være mere følsom overfor henholdsvis kold og varm mad/drikke de første måneder efter behandlingen.

Pris på tandbro

Hos Tandlægerne Kulturtorvet fremstiller vi alle broer i højeste kvalitet.

Du kan se de aktuelle priser for tandbroer i klinikken her. 

Sådan foregår behandlingen

Der er forskel på behandlingsmetoden afhængigt af, om din tandbro skal sættes fast på tænder eller implantater. Implantatet anvendes i tilfælde af, at de omkringværende tænder vurderes for usunde eller at det ikke er muligt at bygge bro. F.eks. kan man ikke anvende bro, hvis man skal erstatte den bagerste tand, da der i så fald ikke er en tand på hver side at fæstne til.

Skal der behandles med en traditionel tandbro, sliber vi nøje nabotænderne, så broen passer perfekt hertil. I det hele taget er resultatet i vores klinik altid vellykket, fordi du forud for selve behandlingen har været forbi tandlægen og fået tilset dine tænder samt lavet et aftryk.

Inden aftrykket overdrages til en tandtekniker, som fremstiller broen, har vi slebet nabotænderne i en grundig afmålt stubform. Præcisionen er af stor betydning, da det sikrer de bedste forudsætninger for, at tandbroen efterfølgende garderer mod caries, betændelse m.m.

Tandteknikeren skal bruge 1-2 uger på at forvandle aftrykket til en perfekt tandbro, og i mellemtiden får du indsat en midlertidig bro. Den sikrer, at tænderne ikke flytter sig, så aftrykket er det samme, når den permanente bro skal fæstnes.

Når den permanente bro cementeres / limes på plads, sørger vi for, at den passer perfekt ind i munden og at dimensioner og nuancer matcher dine øvrige tænder.

Ved at benytte denne hjemmeside accepterer du samtidig vores brug af cookies