Tandlægerne Kulturtorvet - Tandlæge i Skanderborg
Få tand- og kæbeoperationer som f.eks. fjernelse af tænder, rodspidsoperationer, kosmetiske tandkødsoperationer og indsættelse af implantater.
Alle tandkirurgiske behandlinger bliver gennemført af eksperter.

Tandkirurgi

Tandkirurgi kan blive nødvendigt ved mere omstændelige problemer.

Det er aldrig rart at blive oplyst, at kirurgi er den sidste udvej, og derfor lægger vi stor vægt på tryg og effektiv behandling fra veluddannede tandlæger, der er i stand til at levere et flot behandlingsresultat.

Forud for selve behandlingen har vi stor fokus på at kommunikere om forløbet, så vores patienter er veloplyste omkring den proces, der venter dem.

Det skaber ikke bare ro, men også tryghed og tillid mellem patient og tandlæge forud for operationen.

tandkirurgi

Kontakt os og hør mere

Husk at du ved spørgsmål til tandindgreb og kirurgi er velkommen til at rette henvendelse.
Kontakt os på telefonnummer 86 51 10 99 eller send os en besked via kontaktformularen for den bedst mulige behandling.

Gør tandkirurgi ondt?

Ordet ’tandkirurgi’ bringer muligvis ubehagelige associationer til smerte og ømhed, men der er ingen grund til at frygte et indgreb alene ud fra forventningen om smerter.

Takket være nutidens effektive og skånsomme behandlingsmetoder, er smerter og ømhed meget begrænset. Skulle det blive nødvendigt, vil tandlægen udskrive en recept på smertestillende tabletter mod de smerter, der måtte opstå som følge af et tandkirurgisk indgreb.

Der er dog ingen grund til at være utryg: Vi oplever, at grundig information både før og efter behandlingen er med til at skabe ro og sikre en behagelig totaloplevelse i tandklinikken.

Typiske behandlinger med behov for kirurgi

Tandkirurgi kan blive nødvendigt, når der f.eks. fjernes visdomstænder eller en efterladt tandrod, når der arbejdes med tandimplantater eller knogleopbygning – og ligeledes ved behandling af svær parodontose eller når der behandles for betændelse på en rodspids.

Vi foretager desuden kosmetiske tandkødsoperationer i tandlægeklinikken. F.eks. kan vi reetablere tandkød, der har trukket sig tilbage og blottet tandhalsene.

De mest hyppige tilfælde, hvor kirurgi anvendes, er ved fjernelse af visdomstænder, fjernelse af rodspids samt implantatbehandlinger. 

Det kan du læse mere om her.

Fjernelse af visdomstænder

I mange tilfælde kan det blive nødvendigt at fjerne visdomstænderne. Det sker, når der opstår pladsmangel omkring disse tænder eller i tilfælde af betændelse og bakterier i det mere løse tandkødsområde ved visdomstænderne.

Det anbefales typisk, at personer med symptomgivende visdomstænder og risiko for at skulle have dem fjernet med et kirurgisk indgreb, får det gjort, mens de er i midt tyverne. Her er komplikationerne ofte mindre, da personer i denne alder typisk har en mere smidig knogle og bedre blodforsyning.

Fjernelse af rodspids

Den såkaldte rodspidsamputation er ligeledes et kirurgisk indgreb. Her åbner tandlægen op omkring en rodspids og foretager amputationen – typisk fordi en rodbehandling ikke er lykkedes, og nu har forårsaget en betændelsestilstand. Disse tænder vil ikke i alle tilfælde være symptomgivende.

Hvis der opstår infektion i en tand, kan det desuden blive nødvendigt at foretage en rodspidsamputation og retrograd fyldning (hvor en mindre fyldning lukker af ind til rodkanalen) for at bevare tanden. Her fjernes væv og andet, som er skyld i infektionen, hvorefter tanden kan bevares.  

Implantatbehandling

Implantatbehandlinger er klassiske eksempler på tandkirurgiske indgreb, hvor der bliver indopereret en kunstig tandrod. Denne har til formål at erstatte én eller flere manglende tænder – f.eks. i forbindelse med etableringen af tandkrone, tandbroer eller proteser.

Ved at benytte denne hjemmeside accepterer du samtidig vores brug af cookies